Meleg citromos víz

A meleg citromos víz áldásos hatásaival kapcsolatban rendkívül sok, megosztó információ található. Az tény, hogy a citromos víz – mivel maga a citrom is – magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezáltal egészségvédő szerepe vitathatatlan, de ettől még nem csodaszer.

Tényleg fogyaszt a meleg citromos víz?

Számos helyről, akár trendi diéták kiegészítéseként, hallhatjuk a tanácsot, hogy kezdjük a napot egy pohár citromos vízzel, sőt hatékonyságát növelendő – egy pohár meleg citromos vízzel. A vízbevitel növelése súlycsökkentő hatással bírhat, a citrom íze pedig segít abban, hogy több vizet kívánjunk. Előnye lehet, hogy ezzel helyettesíthetjük a cukrozott üdítőket, ezáltal a kalóriabevitel jelentősen csökkenthető, ami elengedhetetlen a fogyáshoz.  Tehát a citrom hatékonyan segít a fogyókúra hatásának növelésében, noha magában valószínűleg nem elegendő ahhoz, hogy látványos zsírégetés induljon be.

Gyorsítja az anyagcserét?

Az tény, hogy a megnövekedett vízfogyasztás érezhetően serkenti az anyagcserét, de ez citromlé nélkül is így van. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel az agyműködésre, a vérnyomásra, a bőr feszességére is jótékony hatással van, így mindenképpen ajánlott a napi 2,5-3 liter folyadék bevitele egy felnőtt ember számára. Természetesen a gyerekek folyadékbeviteléről is megfelelően gondoskodni kell és érdemes már gyerekkorban a vizet megszerettetni velük, elkerülendő a felnőttkori elhízást.

Tényleg hasznos-e a meleg citromos víz?

Bár az emésztésnek jót tesz a langyos, meleg citromos víz, de a fogzománcot pontosan ez károsítja leginkább.

A citrom ugyanis meleg víz hatására sokkaltöbb citromsavat enged kimagából, mint a hideg víz esetében, ezért szerencsésebb hidegen, mint melegen fogyasztani.

Jó megoldás lehet a nem jéghideg, de még nem is langyos víz, ez az arany középúta kettő között, illetve a fogorvosok a szívószálat ajánlják, ezáltal kevésbé érintkezik az ital a fogakkal esetleg, hogy egyetlen kortyban igyuk meg.

Ráadásul a citromhéj ehető mivoltára is érdemes figyelni, ugyanis a vízbe áztatott citrom karikák is rendkívül mód károsak. Mivel a kezeletlen citrom héja több mérgező vegyszert is tartalmaz, a citrom héját – hacsak nem bio, vagy saját magunk termesztettük – nem szabad elfogyasztani.

https://www.helloladies.hu/citromos-viz-fogyasztasa.html

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom