Fagyasztott citrom

Az egészséges gyümölcsből mindig jó, ha van otthon, ez leginkább a fagyasztott citrom segítségével érhető el.

Milyen gyümölcsöt válasszunk fagyasztott citromhoz

Célszerű olyan gyümölcsöt választani, ami nem hibás, foltos és nem túl sötét. A fagyasztás előtt alaposan meg kell mosni, akár ecetes vízzel is a vegyszerek eltávolítása miatt.

Fagyasztott citrom – hogyan?

Az egész citromot egy légmentesen, jól záródó zacskóba kell tenni és úgy lefagyasztani. Felhasználás előtt néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe kell tenni alacsony hőfokon vagy 10-15 percig áztatni hideg vízben! Ha kiolvadt, máris használható a szokásos módon! Sajnos, ez a módszer azonban nem használ a szeletelésnek, díszítésnek. Erre a célra érdemes friss citromot beszerezni.

Fagyasztott citrom – egészben héj nélkül, citromhéj

Amikor a citromnak csak a reszelt héjára van szükség, akkor célszerű az egész citromot becsomagolni és lefagyasztani. Így a gyümölcs nem szárad ki és később felhasználható a húsa. Figyelni kell rá, hogy a citromhéj ehető legyen, ne vegyszerrel kezelt, mert az mérgező.

A citrom reszelt héját ugyanúgy le lehet fagyasztani, mint az egész citromot. Légmentes zacskóba téve, már mehet is a fagyasztóba.

Fagyasztott citrom – szeletelve, citromlé

A szeletelt citromot sütőpapírba csomagolva érdemes lefagyasztani, majd légmentesen záródó zacskóba téve betenni a fagyasztóba. Az így előkészített citrom tökéletes italok, készítésére és díszítésére, és italokba téve remekül lehűtik azokat.

A citromlé fagyasztása a legegyszerűbb! Csak ki kell facsarni a lefagyasztani kívánt citrom mennyiségét és jégkocka tartóba tenni. Amikor szükség van rá, csak elő kell venni a megfelelő számú fagyasztott kockát a fagyasztóból és már használható is. Sokkal egészségesebb, mint üveges citromlét használni.

Igazán különleges lehet, ha a citromlébe epret, málnát vagy mentalevelet teszünk még és azzal együtt fagyasztjuk le! Ezek a speciális és ízletes jégkockák különösen dekoratívak, igazán jól mutatnak egy vendégváró ebéd, vagy buli italaiban.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom