Citromos víz reggel

A citromos víz reggel fogyasztva nagyon hatékony, legalábbis sok diétában és egészséges étkezést támogató étrendben ez szerepel.

Az tény, hogy a citromos víz – mivel maga a citrom is – magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezáltal egészségvédő szerepe vitathatatlan, de ettől még nem csodaszer.

Tényleg fogyaszt a citromos víz reggel?

Számos helyről, akár trendi diéták kiegészítéseként, hallhatjuk a tanácsot, hogy kezdjük a napot egy pohár citromos vízzel, sőt hatékonyságát növelendő – egy pohár langyos citromos vízzel. A vízbevitel növelése súlycsökkentő hatással bírhat, a citrom íze pedig segít abban, hogy több vizet kívánjunk. Előnye lehet, hogy ezzel helyettesíthetjük a cukrozott üdítőket, ezáltal a kalóriabevitel jelentősen csökkenthető, ami elengedhetetlen a fogyáshoz.  Tehát a citrom hatékonyan segít a fogyókúra hatásának növelésében, noha magában valószínűleg nem elegendő ahhoz, hogy látványos zsírégetés induljon be.

Gyorsítja az anyagcserét?

Az tény, hogy a megnövekedett vízfogyasztás érezhetően serkenti az anyagcserét, de ez citromlé nélkül is így van. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel az agyműködésre, a vérnyomásra, a bőr feszességére is jótékony hatással van, így mindenképpen ajánlott a napi 2,5-3 liter folyadék bevitele egy felnőtt ember számára. Természetesen a gyerekek folyadékbeviteléről is megfelelően gondoskodni kell és érdemes már gyerekkorban a vizet megszerettetni velük, elkerülendő a felnőttkori elhízást.

Tényleg hasznos-e a citromos víz reggel?

Bár az emésztésnek jót tesz a citromos víz, de hosszútávon fogyasztva a fogzománcot alaposan megviseli, károsítja. Ezt a meleg citromos vízzel még tovább lehet fokozni, ugyanis a citrom a meleg víz hatására sokkaltöbb citromsavat enged kimagából, mint a hideg víz esetében, ezért szerencsésebb hidegen, mint melegen fogyasztani.

Jó megoldás lehet a nem jéghideg, de még nem is langyos víz, ez az arany középút a kettő között, illetve a fogorvosok a szívószálat ajánlják, ezáltal kevésbé érintkezik az ital a fogakkal esetleg, hogy egyetlen kortyban igyuk meg.

https://wellandfit.hu/wellness/2019-12/mi-tortenik-ha-citromos-vizet-iszunk-reggel/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom