Tartalomjegyzék
A forró italok hideg napokra nagyon kedvelt itókák, nincs ez másképp a citromos puncs esetében sem! Akár téli sportok vagy hosszú séták, kirándulás után jólesik egy pohár forralt bor vagy valami többé-kevésbé alkoholos itóka. De vigyázat!!! Kevés alkohol is könnyen a fejünkbe – mi több a lábunkba – szállhat, tanácsos mértékkel kortyolgatni ezeket a lélekmelegítőket. Azonban jól összeválogatva az alapanyagokat és a fűszereket bátran használva, igazi különlegességeket készíthetünk. Kísérletezzünk bátran, garantáltan megéri a fáradozást!
Fűszeres citromos puncs – recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 pohár könnyű, félszáraz vörösbor
- 4 evőkanál méz
- egy kezeletlen citrom sárga héja
- 4 evőkanál frissen facsart citrom átszűrt leve
- 4 evőkanál rum
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- csipet szerecsendió
A citromos puncs elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a vörösbort keverjük el a mézzel.
- Majd adjuk hozzá a fűszereket és a citrom sárga héját is.
- Forraljuk fel az egészet.
- Ezután húzzuk le a tűzről és fedő alatt további 4-5 percig pihentessük.
- Addig készítsük elő a poharakat.
- Majd keverjük bele a fűszeres borba a rumot és a leszűrt citromlevet is.
- Végül az elkészült puncsot – forró vízzel kiöblített, előmelegített – tűzálló poharakba szűrjük és a citromkarikákkal díszítjük.
De cukorba mártott poharakba is tölthetjük az elkészült puncsot vagy akár egyszerűen citrom (esetleg narancs) karikákkal is díszíthetjük. Csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Jó kortyolgatást hozzá!
Akár alma darabokkal is tovább ízesíthető, de az akkor már egy másik itóka!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom
Vissza a kategória cikkeihez