Citromos nápolyi 

A citromos nápolyi rendkívül népszerű édesség, mely savanykás ízével igazán különleges. Készen is vásárolhatjuk, de akár magunk is elkészíthetjük otthon. A krémet számos módon keverhetjük egyéni ízvilágunknak és az otthoni készleteinknek megfelelően. Ostyalapot hozzá a legegyszerűbb vásárolni. Ha tartunk otthon belőle, akkor csokoládés, kakaós vagy bármely más ízesítésű nápolyit is tölthetünk. Gyerekek is könnyedén elkészíthetik, semmilyen előképzettséget nem igényel. Remek választás egy délutáni kávé, tea mellé, de vendégeket is kínálhatunk vele, ha nincs időnk süteményt sütni.

Citromos nápolyi házilag – recept

Hozzávalók az alaphoz:

  • 1 csomag ostya tortalap

Hozzávalók a citromos krémhez:

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg darált keksz
  • 2 db frissen facsart citrom leve 

A citromos nápolyi elkészítése lépésről-lépésre:

  1. Először alaposan mossuk meg a citromokat. Majd töröljük szárazra és facsarjuk ki a levét.
  2. Majd a kicsit megolvasztott vajat keverjük habosra a citrom levével és a porcukorral.
  3. Alaposan dolgozzuk össze, akkor jó, ha krémes állagú.
  4. Keverjük hozzá a kekszmorzsát és azzal is dolgozzuk össze.
  5. Majd egy tortalapot tegyünk egy tálcára és vonjuk be egy réteg krémmel.
  6. Tegyük rá a következő lapot és azt is kenjük meg.
  7. Addig ismételjük a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.
  8. A felső réteg tortalap legyen.
  9. Ha befejeztük vonjuk be egy fóliával és tegyünk rá egy nehezéket.
  10. Hagyjuk így néhány órára, majd szeleteljük fel.

TIPP: készíthetünk csokimázat is a tetejére.

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom

Vissza a kategória cikkeihez 

error: Védett tartalom