Tartalomjegyzék
A citromos kekszes süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró sütemény. Mivel sütni sem kell, ezért a nyári nagy melegben is könnyedén elkészíthető. Ráadásul a citrom rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és számos édesség alapanyagául is szolgál. Érdemes sokféle recepttel próbálkozni, mert számos desszert készíthető belőle sütve, vagy akár sütés nélkül is. Ráadásul egész évben hozzájuthatunk, így nem vagyunk szezonalitáshoz kötve.
Ez a tejfölös citromos süti remek választás, ha gyors édességre vágyunk. Kiváló kísérője egy délutáni teának vagy kávénak egyaránt.
Tejfölös citromos kekszes süti recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz (lehetőleg kocka formájú)
- 3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 900 g tejföl
- 1 db kezeletlen héjú citrom leve és reszelt héja
A citromos tejfölös kekszes süti elkészítési lépései:
- Először alaposan mossuk meg a citromot. Majd töröljük szárazra és reszeljük le a héját, facsarjuk ki a levét.
- Ezután egy tálba öntsük bele a tejfölt, keverjük el benne a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét is.
- Alaposan keverjük el.
- Ezután egy jénai tál aljára tegyük le szorosan egymás mellé a kekszeket.
- Kenjük meg a tejfölös citromos krémmel.
- Újabb réteg kekszet helyezzünk rá, szorosan egymás mellé, majd újabb krém.
- Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak.
- Arra figyeljünk, hogy az utolsó réteg citromos krém legyen.
- Hűtőben pihentetjük fél órát – órát, hogy az ízek összeérjenek és könnyebben szeletelhetővé váljék.
Díszíthetjük citromkarikákkal, kandírozott citromhéjjal vagy fahéjjal megszórva is tálalhatjuk. Végül tetszés szerinti szeletekre vágjuk és akár még porcukorral megszórva, esetleg tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom
Vissza a kategória cikkeihez