Citromfagyi

A citromfagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Az egyik leggyakoribb íz a cukrászdák kínálatában, de akár otthon is rendkívül egyszerűen, könnyedén elkészíthető. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. Azonban a különleges citromos ízvilág mindenkit elvarázsol, ne hagyjuk ki. Ráadásul a citrom szezonalitástól függetlenül elérhető, így egész évben bármikor készíthetjük.

Citromfagyi recept

Hozzávalók:

  • 4 dl natúr- vagy citromos joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db citrom

A citromfagyi elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a citromokat alaposan meg kell mosni, majd a héját lereszelni (díszítésnek – elhagyható) és a levét kifacsarni.  
  2. Majd a joghurtot keverjük össze a cukorral és adjuk hozzá a citrom frissen facsart levét.
  3. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és azzal is alaposan dolgozzuk össze.
  4. Kanalazzuk a masszát jégkrémformába vagy zárható tetejű dobozba.
  5. Majd az egészet tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott, de időnként keverjük át.
  6. Ezután már fogyasztható.

TIPP: Érdemes fogyasztás előtt 10-15 perccel kivenni és szobahőmérsékleten pihentetni, úgy könnyebben adagolhatjuk kis tálkákba vagy poharakba.

Díszíthetjük a reszelt citrommal vagy citrom karikákkal, mentacitromfű levelekkel egyaránt. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Igazán remek választás bármely alkalomra.

Jó étvágyat hozzá!

Citromfagyi kalória

1 gombóc citromfagyi kalória értékei az alábbiak:

  • 48 kcal
  • 11,6 g szénhidrát
  • 0,2 g zsír
  • 0,2 g fehérje

https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom