Tartalomjegyzék
A citromfagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Az egyik leggyakoribb íz a cukrászdák kínálatában, de akár otthon is rendkívül egyszerűen, könnyedén elkészíthető. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható. Azonban a különleges citromos ízvilág mindenkit elvarázsol, ne hagyjuk ki. Ráadásul a citrom szezonalitástól függetlenül elérhető, így egész évben bármikor készíthetjük.
Citromfagyi recept
Hozzávalók:
- 4 dl natúr- vagy citromos joghurt
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg porcukor
- 2 db citrom
A citromfagyi elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a citromokat alaposan meg kell mosni, majd a héját lereszelni (díszítésnek – elhagyható) és a levét kifacsarni.
- Majd a joghurtot keverjük össze a cukorral és adjuk hozzá a citrom frissen facsart levét.
- Ezután adjuk hozzá a tejszínt és azzal is alaposan dolgozzuk össze.
- Kanalazzuk a masszát jégkrémformába vagy zárható tetejű dobozba.
- Majd az egészet tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott, de időnként keverjük át.
- Ezután már fogyasztható.
TIPP: Érdemes fogyasztás előtt 10-15 perccel kivenni és szobahőmérsékleten pihentetni, úgy könnyebben adagolhatjuk kis tálkákba vagy poharakba.
Díszíthetjük a reszelt citrommal vagy citrom karikákkal, menta– citromfű levelekkel egyaránt. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk. Igazán remek választás bármely alkalomra.
Jó étvágyat hozzá!
Citromfagyi kalória
1 gombóc citromfagyi kalória értékei az alábbiak:
- 48 kcal
- 11,6 g szénhidrát
- 0,2 g zsír
- 0,2 g fehérje
https://hu.wikipedia.org/wiki/Citrom
Vissza a kategória cikkeihez