Citrom lúgosít

A citrom lúgosít, vagy sem? A kérdés örök vita tárgya. A citrom rendkívül egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag déligyümölcs, melynek rendszeres fogyasztása mindenképpen ajánlott. De a hatásaival kapcsolatban érdemes reálisan látnunk.

Tényleg a citrom lúgosít?

Vannak olyan vélemények, mely szerint igen és fogyasztása jótékonyan hat a pH érték optimális fenntartásához, más vélemények szerint nincs rá hatással.

Általánosabb vélekedés, mely szerint a szervezetünk fenntart magának egy optimális határok közötti pH értéket, amit azonban nem tudunk étkezési szokásaink változtatásával befolyásolni.  Ezért a citromos víz ténylegesen nem lúgosít, hiszen az ételek pH értéke nincs hatással az általános egészségünkre. Ebből következik, hogy az ízületi gyulladás, köszvény, vagy akár a terhességi cukorbetegség megelőzésére sincs hatással a citromos víz, bár fogyasztása bátran ajánlott, csak nem csodaszerként kezelve.

Lúgosító diéta

Ugyanakkor sokan hisznek a lúgosító diétákban, melyek elmélete az, hogy a savasító ételeket lúgosító ételekre kell cserélni, ezáltal a szervezet pH értéke egyensúlyba kerülhet.

Savasítanak például: fehérje, foszfát, kén, hús, hal, tojás, tejtermékek, alkohol, gabonafélék

Lúgosítanak: kálcium, kálium, magnézium, magvak, hüvelyesek, zöldségek nagy része

Úgy tartják, hogy a lúgosító diéta javítja az egészséget és segíti a komoly betegségek gyógyítását, mint például a rák. A lúgos ételek fogyasztása nagyon egészséges, mert természetes, teljes értékű, feldolgozási folyamatokon nem átesett, növényi alapú ételek fogyasztására készteti az embereket. De nem szabad elfelejteni, hogy egyes savak kifejezetten szükségesek a szervezet számára, ilyenek az aminosavak és a zsírsavak.

https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/lugositas-citrommal-tudj-meg-rola-mindent

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom