Citrom a rák ellen

Hasznos lehet-e a citrom a rák ellen? Lépten-nyomon hallhatunk ezzel kapcsolatos eljárásokra buzdító felhívásokat. Sőt olyat is hallani, hogy a citrom tízezerszer erősebb, mint a kemoterápia. De vajon mi az igazság?

Tényleg hasznos a citrom a rák ellen?

Az való igaz, hogy a citrom, narancs, és más citrusfélék tartalmaznak olyan összetevőket, amik bizonyos körülmények között rákellenes tulajdonságokkal bírhatnak. Hiszen a  citrusfélék rengeteg olyan vitamint és egyéb összetevőket tartalmaznak, mely erősíti a sejteket és az immunrendszert is.  Bár a citromot elsősorban fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt ismerjük, és a legkedveltebb természetes gyógymód a megfázásra is.

Azonban a citrom magas C-vitain tartalma mellett egy bioflavon nevű anyagot is tartalmaz, mely vértisztító hatású és az erek szöveteit is regenerálja. A citromsav pedig lebontja a felesleges ásványi anyagokat és sókat a szervezetben. Azonban a gyakorlatban nem használnak olyan kezeléseket a rossz- és jóindulatú daganatos betegségek kezelésénél, amik kizárólag a citrom fogyasztására irányulnának.

Azonban azt kijelenteni, hogy a citrom hatásai között szerepel olyan, ami elpusztítja a rosszindulatú sejteket és helyettesítheti a kemoterápiás kezelést – ez felelőtlenség és túlzás.

Ha a rák ellen nem is, de nagyon jótékony hatásokkal bír

Tény, hogy a szóban forgó gyümölcs nagyon egészséges és sok betegség megelőzhető vagy kúrálható vele, bizonyára egy rákos betegnek is csak a javára válik fogyasztása, de kizárólagos rákgyógyító csodaszerként ne tekintsünk rá

Egy azonban biztos: a népszerű déligyümölcs fogyasztása csakis a javunkra válhat, hiszen kiemelkedő C-vitamin tartalma miatt erősíti ellenálló képességünket. Ha a rákot közvetlenül nem is gyógyítja, egészséges és könnyen beszerezhető, így ideális étek mindennapjainkra.

http://marosvasarhelyi.info/extra/citrom-es-szodabikarbona-rak-ellen

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom