Az almaecet, gyömbér, citrom együttesen fogyasztva remekül kiegészíti és felerősíti a jótékony hatásokat.

A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcs, mely értékét, főleg a magas C-vitamin tartalmának köszönheti.

A gyömbér jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket. Különösen előnyös megfázás, vagy influenza esetén. A gyömbérben ugyanis vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatása is ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. A csípős gyömbér azonban nem csupán megfázás ellen jó, akkor is segít, ha fogyni szeretnénk.

Az almaecet szintén kiváló fogyasztószer. Felturbózza az anyagcserét, a zsírégetést, és megakadályozza a zsírok lerakódását. Több értékes ásványi anyagot – mindenekelőtt káliumot – tartalmaz. Fontos enzimjei segítik az emésztést, rendszeres fogyasztása gyorsítja az anyagcserét. Béltisztítóként is működik, mivel elpusztítja a káros baktériumokat, és a vese méregtelenítésében is közrejátszik.

Almaecet gyömbér citrom koktél

Hozzávalók:

·         3 deci ásványvíz

·         1-1,5 citrom leve

·         2 teáskanál almaecet

·         2 teáskanál méz

·         kb. 2 cm hosszúságú gyömbér lereszelve

A hozzávalókat turmixgépben alaposan össze kell keverni.  Ezt követően kortyonként kell elfogyasztani. Egy adagot szerencsés felkelés után fél órával, még éhgyomorra fogyasztani. A koktél úgy a leghatásosabb, ha mindig frissen készítjük.

Almaecetes, gyömbéres, citromos, fokhagymás koktél

Ezek a hozzávalók együttes erővel csökkentik a koleszterinszintet, a vérnyomást, és még az immunrendszert is erősítik, és a segítségével megelőzhető a megfázás, a köszvény, az ízületi fájdalom, a gyulladások és az aranyér is. Célszerű az egészség megtartása érdekében is fogyasztani még akkor is, ha nincs probléma. Torokfájás esetén nagyszerű lehet a fogyasztása, mivel a gyömbér és a méz együtt nagyon jó kombináció.

Hozzávalók:

·         25 gerezd fokhagyma

·         fél csésze friss citrom leve

·         1 csésze almaecet

·         1 csésze méz

·         1 nagy gyömbér lereszelve

Először össze kell keverni a citromlevet és a gyömbért. Ezután turmixoljuk össze a fokhagymákat az almaecettel, és adjuk hozzá a citromleves, gyömbéres keverékhez. Alaposan össze kell keverni az egészet és akkor kerülhet bele a méz is. Tegyük bele egy jól záródó edénybe, és 5 napig tartsuk a hűtőben. Ajánlott időnként megrázni.


2 kávéskanálnyi keveréket oldjunk fel 1 csésze langyos vízben, és reggel étkezés előtt fogyasszuk éhgyomorra! Ha van otthon zöldpetrezselyem, akkor ajánlott hozzá rágni egy kicsit, hogy semlegesítse a fokhagyma szagát.

Vissza a kategória cikkeihez