Tartalomjegyzék
Az almaecet, gyömbér, citrom együttesen fogyasztva remekül kiegészíti és felerősíti a jótékony hatásokat.
A citrom az egyik legegészségesebb gyümölcs, mely értékét, főleg a magas C-vitamin tartalmának köszönheti.
A gyömbér jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket. Különösen előnyös megfázás, vagy influenza esetén. A gyömbérben ugyanis vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatása is ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. A csípős gyömbér azonban nem csupán megfázás ellen jó, akkor is segít, ha fogyni szeretnénk.
Az almaecet szintén kiváló fogyasztószer. Felturbózza az anyagcserét, a zsírégetést, és megakadályozza a zsírok lerakódását. Több értékes ásványi anyagot – mindenekelőtt káliumot – tartalmaz. Fontos enzimjei segítik az emésztést, rendszeres fogyasztása gyorsítja az anyagcserét. Béltisztítóként is működik, mivel elpusztítja a káros baktériumokat, és a vese méregtelenítésében is közrejátszik.
Almaecet gyömbér citrom koktél
Hozzávalók:
- 3 deci ásványvíz
- 1-1,5 citrom leve
- 2 teáskanál almaecet
- 2 teáskanál méz
- kb. 2 cm hosszúságú gyömbér lereszelve
A hozzávalókat turmixgépben alaposan össze kell keverni. Ezt követően kortyonként kell elfogyasztani. Egy adagot szerencsés felkelés után fél órával, még éhgyomorra fogyasztani. A koktél úgy a leghatásosabb, ha mindig frissen készítjük.
Almaecetes, gyömbéres, citromos, fokhagymás koktél
Ezek a hozzávalók együttes erővel csökkentik a koleszterinszintet, a vérnyomást, és még az immunrendszert is erősítik, és a segítségével megelőzhető a megfázás, a köszvény, az ízületi fájdalom, a gyulladások és az aranyér is. Célszerű az egészség megtartása érdekében is fogyasztani még akkor is, ha nincs probléma. Torokfájás esetén nagyszerű lehet a fogyasztása, mivel a gyömbér és a méz együtt nagyon jó kombináció.
Hozzávalók:
- 25 gerezd fokhagyma
- fél csésze friss citrom leve
- 1 csésze almaecet
- 1 csésze méz
- 1 nagy gyömbér lereszelve
Először össze kell keverni a citromlevet és a gyömbért. Ezután turmixoljuk össze a fokhagymákat az almaecettel, és adjuk hozzá a citromleves, gyömbéres keverékhez. Alaposan össze kell keverni az egészet és akkor kerülhet bele a méz is. Tegyük bele egy jól záródó edénybe, és 5 napig tartsuk a hűtőben. Ajánlott időnként megrázni.
2 kávéskanálnyi keveréket oldjunk fel 1 csésze langyos vízben, és reggel étkezés előtt fogyasszuk éhgyomorra! Ha van otthon zöldpetrezselyem, akkor ajánlott hozzá rágni egy kicsit, hogy semlegesítse a fokhagyma szagát.
Vissza a kategória cikkeihez